vrouw vecht

Tegen je wil luistert naar jouw verhaal tijdens coronacrisis

Als je ineens veel thuis moet blijven zoals de afgelopen tijd, kan dat spanningen geven. Niet meer naar school, niet naar je werk en afstand houden tot elkaar. We lezen berichten over dat er mogelijk meer huiselijk geweld plaatsvindt maar dat er te weinig mensen zijn die daarmee naar buiten komen.

De vrijwilligsters van Tegen je Wil kunnen zich dat goed voorstellen. Een deel van hen heeft het zelf meegemaakt en weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om erover te praten. Zeker wanneer je op dat moment niet uit die situatie weg kunt. Tegelijkertijd weten ze ook hoe belangrijk het is om erover te kunnen praten met iemand die echt naar je luistert. Die niet oordeelt en je niet vertelt wat je moet doen, die met je meedenkt en aandacht voor je heeft.

Langzamerhand mogen we weer meer naar buiten en ontstaat er misschien ruimte om er wel met iemand over te praten. Praten is belangrijk, het lost misschien niet alles direct op maar het lucht wel op.

Blijf er niet alleen mee zitten. Praat erover! Dat kan anoniem.
De vrijwilligsters van Tegen je Wil zijn op maandag tot en met donderdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 21.00 uur beschikbaar op 0592 347 444. Mailen kan ook: info@tegenjewil.nl.

Scroll naar top