Als ik zijn voetstappen hoorde ...

Als ik zijn voetstappen op de trap hoorde, probeerde ik me zo klein
mogelijk te maken. Niet dat het hielp, niets hielp. Daarna voelde ik me vies
en ik schaamde me. Hij zei dat het mijn eigen schuld was. Hij zal wel gelijk hebben.

Incest
Incest is nooit de schuld van het kind (of jongere).
Bij incest is een kind niet bestand tegen de macht van de volwassene die seks wil. Een jongere kiest er niet voor om seks te hebben met zijn of haar vader, oom, leraar of trainer.

Verwarrende gevoelens
Incest kan heel verwarrend zijn voor een kind. Veel volwassenen die incest plegen laten het kind denken dat ze heel speciaal zijn. Of dat ze het zelf ook lekker vinden.

Als je misbruikt wordt dan kan jouw lichaam inderdaad reageren met een prettig gevoel. Dat betekent absoluut niet dat de seks dan goed is voor allebei!
Het kan je wel een enorm schuldgevoel geven, wat dus eigenlijk helemaal onterecht is.

Gevolgen
Als je als kind seksueel misbruikt bent, kun je daar later in je leven nog op vele manieren last van hebben. Je kunt last hebben van bijvoorbeeld angsten of depressieve gevoelens. Je kunt lichamelijke klachten hebben of problemen met relaties en seks.

Doorbreek het zwijgen
Als je slachtoffer bent van incest of bent geweest, is het belangrijk om hulp te zoeken en het zwijgen te doorbreken. Het is niet jouw schuld dat het is gebeurd.

Praten helpt! Je hoeft geen slachtoffer te blijven, met goede hulp kun je weer verder met je leven.

Je kunt ons bellen op 0592 – 34 74 44 (ma t/m do van 14.00 – 17.00 uur en van 18.00 – 21.00 uur).
Wij luisteren naar je en helpen je te bedenken hoe jij je beter kunt voelen.
Je mag ons ook dagelijks mailen op info@tegenjewil.nl 

Video afspelen

Hiernaast een animatiefilmpje

De film is bedoeld voor meisjes in de laatste jaren van de basisschool en de eerste jaren van de middelbare school. Doel van de film is jonge meisjes die te maken hebben met geweld in hun leven te informeren over Tegen Je Wil, de hulpdienst waarbij zij anoniem hulp kunnen krijgen. In de korte animatiefilm zien we een meisje dat leeft in een gewelddadige omgeving met haar vader. Zij is op zoek naar hulp.

Scroll naar top