De eerste keer dat hij me sloeg, had hij meteen spijt...

“Vergeef me, smeekte hij. Ik dacht dat het eenmalig was. De tweede keer kwam het door de stress op zijn werk. De keer daarna was het eten niet lekker. Het gaat wel weer over, dacht ik. Maar het ging niet over….”

Huiselijk geweld
Je houdt nog van hem en je wilt hem niet kwijt. “Misschien, als je maar genoeg van hem houdt…” Allerlei gedachten gaan door je heen over hoe je kunt voorkomen dat hij je nog eens vernedert of slaat.
Als je kinderen hebt dan is het nog lastiger, je probeert te voorkomen dat hij boos wordt op hen want die hebben al helemaal niet verdiend dat hij zo tegen hen tekeer gaat. Met je vriendin erover praten durf je niet. Wat als zij zegt dat je bij hem weg moet gaan?

Wanneer je thuis lichamelijk en/of geestelijk geweld meemaakt, heeft dat niet alleen een grote impact op jou, maar ook op de kinderen. Want 80% van alle kinderen weten wat er gebeurt en hebben daar last van.

Cirkel van geweld
Vaak denken vrouwen ook dat het niet zo erg is. Het is ook moeilijk te geloven dat de man met wie ze trouwden nu zo anders is. Vaak is die verandering geleidelijk gegaan en laten vrouwen het geweld stukje bij beetje meer toe. Zo kom je in een cirkel van geweld terecht zoals je op het plaatje hiernaast ziet.

Huiselijk geweld is niet ineens ontstaan en zal vaak ook niet ineens stoppen. Wij denken met je mee over hoe je die cirkel van geweld kunt doorbreken. 
Sommige vrouwen willen niet weg bij hun partner maar willen er gewoon over praten.

Bel ons anoniem
Bel ons eens om anoniem te praten over wat je meemaakt thuis. Wij begrijpen wat er in je omgaat en hebben geen oordeel over je. We zijn van maandag t/m donderdag van 14.00 – 17.00 uur en van 18.00 – 21.00 uur telefonisch bereikbaar op 0592 – 34 74 44.

Tip: Wil je niet dat jouw partner merkt dat je deze site hebt bezocht? Verwijder hem dan uit je geschiedenis. En wil je nog een keer op onze site, dan kun je ook via een incognitoscherm kijken. Dan staat het niet in je geschiedenis.

Scroll naar top