Het gaat wel weer over...

“De eerste keer dat hij me sloeg, had hij meteen spijt. Vergeef me, smeekte hij.
Ik dacht dat het eenmalig was. De tweede keer kwam het door de stress op zijn
werk. De keer daarna was het eten niet lekker. Het gaat wel weer over, dacht ik.
Maar het ging niet over….”

Je houdt nog van hem en je wilt hem niet kwijt. Misschien, als je maar genoeg van hem houdt … Allerlei gedachten gaan door je heen hoe je kunt voorkomen dat hij je nog eens vernedert en je slaat.
Je probeert ook te voorkomen dat hij boos wordt op de kinderen want die hebben al helemaal niet verdiend dat hij zo tegen hen tekeer gaat.

Met je vriendin erover praten durf je niet. Wat als zij zegt dat je bij hem weg moet gaan?

Wanneer je thuis lichamelijk en/of geestelijk geweld meemaakt, heeft dat niet alleen een grote impact op jou, maar ook op de kinderen. Want 80% van alle kinderen weten wat er gebeurt en hebben daar last van.

Vaak denken vrouwen ook dat het niet zo erg is. Het is ook moeilijk te geloven dat de man met wie ze trouwden nu zo anders is. Vaak is die verandering geleidelijk gegaan en laten vrouwen het geweld stukje bij beetje meer toe. Zo kom je in een cirkel van geweld terecht zoals je op het plaatje hiernaast ziet.

Bel ons eens om anoniem te praten over wat je meemaakt thuis. Wij begrijpen wat er in je omgaat en hebben geen oordeel over je.

Geweld thuis is niet ineens ontstaan en zal vaak ook niet ineens stoppen. Wij denken met je mee over hoe je die cirkel van geweld kunt doorbreken. 
En is dat nog te vroeg voor je maar wil je gewoon van je afpraten?
We zijn van maandag tot en met donderdag van 14.00 – 17.00 en van 18.00 – 21.00 uur telefonisch bereikbaar op 0592 – 34 74 44.

Een tip: wil je niet dat hij merkt dat je deze site hebt bezocht? Verwijder hem dan uit je geschiedenis. En wil je nog een keer op onze site, dan kun je ook via een incognitoscherm kijken. Dan staat het niet in je geschiedenis.

 

 

Scroll naar top